Home » Anunturi » Informare publică- AMBROZIA- Prezentare și combatere

Informare publică- AMBROZIA- Prezentare și combatere

Campania “28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia”Mișcare civică pentru mediu și sănătate cu implicare națională pentru combaterea plantei invazive Ambrozia
Perioada de implementare: 28 septembrie in intervalul orar 10.00 – 15.00.
Conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, a propus ziua de 28 septembrie ac, o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională, când, într-o singură zi, prin efort comun, curățăm țara de AMBROZIE.

Acest demers este inițiat ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel județean cât și la nivel național a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă, lucru de altfel confirmat și de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienți cu simptome de alergie la această plantă.

Primăria comunei Bârnova va desfășura acțiuni de cosire pe domeniile publice aflate in administrare și face apel către comunitatea bârnoveană pentru desfășurarea de acțiuni de cosire pe domeniile private (în curți și grădini).
Campania se va derula la nivel național și are drept scop combaterea plantei invazive Ambrosia Artemisiifolia – Iarba pârloagelor.